بدیهیست که هر کسب و کاری در دامنه ی رسیدن به قله های موفقیت، به دنبال حفظ مشتریان قبلی، گسترش و دستیابی به مخاطبان جدید است. در این زمان مؤثر ترین راه، حضور در نمایشگاه و برقراری ارتباط چهره به چهره است. اما یک سوال؛ آیا با حضور در هر نمایشگاهی می توانید به این مهم دست یابید. تا آخر این مقاله با ما باشید تا بهترین و سودآورترین نمایشگاه ها را شناسایی کنید. شما باید مطمئن شوید؛ مسیر درست را برای سفر به نمایشگاه انتخاب کرده اید و بوجه شما در این فرایند هدر نخواهد رفت.
اهداف حضور در نمایشگاه را مشخص سازید
از خوتان بپرسید هدف ما از حضور در نمایشگاه چیست؟
- معرفی برند
- تثبیت قدرت در بازار
- شناسایی تامین کنندگان مواد اولیه
- ایجاد روابط بلند مدت با مشتریان بالقوه
- تجارت محلی بیشتری انجام دهید
- معرفی محصولات جدید
- تعامل چهره به چهره با مشتریان فعلی
- جذب مشتریان جدید
هنگامی که یک یا چند مورد از موارد بالا را به عنوان هدف قرار دهید؛ مسیر روشنی پیش رو خواهید داشت. البته، بیشتر نمایشگاهها، ملاقات با مشتریان جدید را به عنوان تمرکز اصلی خود تبلیغ میکنند، اما اگر میخواهید در منطقه خود یک تجارت در سطح شهر و استان خود داشته باشید، یک نمایشگاه در همان منطقه، اهداف شما را برآورده می سازد.ولی اگر میخواهید منابع را شناسایی کنید یا محصول جدیدی معرفی کنید، لازم است در نمایشگاه های تخصصی و صنعتی مشارکت داشته باشید. و بر مبنای هدف مشخص شده شما، طراحی غرفه، غرفه سازی، دعوت از میهمانها و هدایای تبلیغاتی شکل خواهد گرفت.
“71 درصد از صاحبان مشاغل کوچک و متوسط معتقدند که حضور در نمایشگاه و بازاریابی چهره به چهره برای آنها درآمدهای بیشتری ایجاد می کند. “
بازدیدکنندگان نمایشگاه
برای کسب و کارهای خاص، انتخاب یک نمایشگاه های تخصصی صنعت کاملاً حیاتی است. به دقت در مورد مخاطبان خود فکر کنید. مخاطبین شما بیشت از کدام نمایشگاه بازدید خواهند کرد. اگر شما فروشنده لوازم خانگی هستید و مخاطب شما عوام مردم هستند، حضور در نمایشگاه های استانی را انتخاب نمایید اما اگر صنعت گر هستید و مخاطب شما افراد متخصص می باشند قطعا حضور در نمایشگاه های بین المللی و تخصصی جوابگوی اهداف شما خواهد بود.
بدیهیست که حضور در نمایشگاه های بین المللی هزینه های بیشتری را به همراه خواهد داشت اما مطمئن باشید؛ ارزش آن را دارد. با حضور در نمایشگاه های بزرگ به دنیای از اطلاعات مفید دست خواهید یافت و دریچه های جدیدی از افزایش درآمد به روی شما باز خواهد شد.
یکی دیگر از راههای عالی برای یافتن نمایشگاههای مرتبط با برندتان این است که از مشتریان برتر خود بپرسید که نمایشگاههای برتر که در آن شرکت میکنند کدامند. ممکن است متوجه شوید که برخی از نمایشگاههای که بسیار موفق هستند تا حدودی در صنعت یک راز باقی مانده اند!
تحقیق خود را انجام دهید
برای بسیاری از کسب و کارهای کوچکتر و متوسط، حضور در نمایشگاه می تواند یک قمار واقعی با هزینه بالا باشد. بنابراین بهتر است آمار ارائه شده توسط برگزارکننده را از نظر جمعیتی و قدرت خرید شرکت کنندگان در سال های گذشته بررسی کنید. این نتایج را با مخاطبان هدف خود مقایسه کنید. سپس برای حضور در نمایشگاه تصمیم بگیرید. با این حال، باید در مورد وعده های برگزارکننده و واقعیت نمایش بسیار محتاط باشید. بسیاری از آنها ممکن است قول 1000 بازدید کننده را بدهند، اما تعداد زیادی از دانشآموزان را که احتمالاً علاقه ای به خدمات شما نخواهند داشت، دعوت میکنند تا تعداد بازدیدکنندگان رسمی خود را افزایش دهند.
در چنین شرایطی، بهترین راه برای درک یک نمایشگاه، بازدید از نمایشگاه سال قبل است. برنامه ریزی کنید و در آخرین روز نمایشگاه از نمایشگاه بازدید کنید و با برخی از غرفه داران گپ بزنید و ببینید که برداشت آنها از نمایشگاه چگونه بوده است – اگر فکر می کنند هدر دادن پول بوده است باید در مورد نمایشگاه های دیگر تحقیق کنید.
میدان رقابت را بررسی کنید
از برگزار کننده لیست مشارکت کنندگان را بخواهید. اگر برند های صنعت حضور دارند، مشارکت کنید. برگزار کننده موظف است سالن های نمایشگاه را مطابق فعالیت غرفه داران تنظیم کند. تا محصولات و خدمات مشابه در یک سالن در کنار هم به نمایش گذاشته شوند و مقایسه بین آنها به راحتی صورت گیرد. مطمئن باشید رقابتی سالم و عادلانه برقرار است.
در میان رقبا، برند خاص باشید
در حاشیه برخی از نمایشگاه ها تبلیغات رسانه ای و همایشهای تخصصی وجود دارد. سعی کنید در آنها نیز نقش پررنگی داشته باشد. و مطمئن شوید تحت پوشش خبری نمایشگاه هستند. حضور در چنین رویدادهایی برند شما را برند خاص نمایشگاه خواهد کرد. بازدیدکننده نمایشگاه از هر سو محاصره برند شما خواهد شد. بنرهای تبلیغاتی شما را بر دیوارهای نمایشگاه می بیند، نام برند شما را از بلند گو می شنود. سرانجام کنجکاو خواهد شد تا غرفه نمایشگاهی شما را بیابد و با شما تعامل داشته باشد.
تمام بودجه تبلیغاتی را صرف حضور در نمایشگاه نکنید
سعی کنید نمایشگاهی را انتخاب نمایید که نیاز به شکستن غلکها نباشد. این یک اصطلاح است. برای حضور در نمایشگاه هزینه های غرفه سازی، تجهیزات، هدایای تبلیغاتی، محل اقامت و امرار معاش کارکنان و همچنین هرگونه از دست دادن درآمد ناشی از دوری از دفتر را در نظر بگیرید. نمایشگاه های بین المللی خارج از کشور با وجود جذابیت های زیاد، سبب افزایش هزینه ها خواهد شد. حالت ایده آل، کسب وکار خود را در نظر بگیرید و واقع بین باشید. بدور از رویا پروازی برای مکان برگزاری نمایشگاه تصمیم بگیرید.؛ مکان برگزاری نمایشگاه، هزینه ها را به میزان قابل توجهی کاهش یا افزایش می دهد.