طراحی و غرفه سازی در نمایشگاه

قدم به قدم تا؛ طراحی دکوراسیون داخلی فروشگاه

در طراحی دکوراسیون داخلی فروشگاه به اندازه قوه تخیل یک طراح، ایده و خلاقیت وجود دارد. طراح می تواند بی حد حصر خلاقیت خود را در آیتم ها و گزینه های موجود بکار برد و دکوراسیون خلاقی را ارئه دهد. از تابلوها گرفته تا سقف و نورپردازی می تواند ایده پردازی کند.
در فروشگاه های کوچک سعی می شود تا تجربه خرید خوبی برای مشتریان فراهم شود ولی در فروشگاه های بزرگ، عناصر طراحی برای خلق یک نشانه منحصر بفرد ایجاد می گردند. آکواریوم2,6 میلیون گالنی در مرکز خرید دبی نمونه ای است برای جذب مشتریان و ایجا د خاطره ای دل انگیز. آیتمی است منحصر بفرد در دنیا برای این مرکز خرید.
البته هرچه تعداد مراکز خرید بزرگ بیشتر می شود، فروشگاه های کوچک به دنبال راه حل های مبتکرانه، برای جذب مشتریان بیشتر هستند.

طراحی طبیعت در دکوراسیون داخلی فروشگاه

یک ایده برای طراحی دکوراسیون داخلی فروشگاه آنست که، محیط فروشگاه را به محیطی طبیعی برای ارائه محصولات تبدیل کنیم.
فروشگاهی که فروشنده لوازم طبیعت گردی است، در فضا فروشگاه، دامنه کوهی سر سبز را شبیه سازی کرده و چادرها، لوازم کوهنوردی و طبیعت گردی را در نقاط مختلف آن قرار داد. این نمونه طراحی نه تنها دوست داران طبیعت را برای تماشا جذب کرده بلکه تجارت خوبی را هم رقم زد. اگر هدف اصلی را ایجاد دلیلی برای آمدن مشتریان به فروشگاه قرار دهید، قطعا پیروز خواهید شد.

از کجا طراحی دکوراسیون داخلی را شروع کنیم؟

  • کف مغازه
    انتخاب کفپوش بخش مهمی در طراحی دکوراسیون داخلی فروشگاه می باشد. فرش؟ کاشی؟ پارکت؟
    فروشگاهی که کف آن فرش، موکت و چمن مصنوعی دارند، معمولاً حس آرامش را به مشتریان می بخشد . در این فروشگاه ها، به خریدار اجازه داده می شود، تا تجربه‌ای آرام در کنار کالاها داشته باشند.
    اما کف کاشی و سرامیک سبب ایجاد اختلاف سطح می گردد که از لحاظ بصری، زیباتر می باشد. علاوه بر آن به فروشندگان این امکان را میدهد که رنگ کاشی را هماهنگ با برند خود انتخاب کنند. حتی می توان بخشهای فروشگاه را با رنگهای متفاوت طراحی کرد تا خریدار هنگام حرکت میان بخشهای مختلف این تغییر را حس کند. مثلا در طراحی دکوراسیون داخلی یک اسباب فروشی، کاشی‌های صورتی و آبی در منطقه‌ای باشد که اسباب‌بازی‌های کودک در آن فروخته می‌شود، و سپس با حرکت به سمت بخشهای دیگر از رنگ های متناسب با همان بخش استفاده شود.
    کفپوش چوبی پیامی «طبیعی» به مغز بیننده ارسال می کند. در طراحی دکوراسیون داخلی یک فروشگاه حیوانات خانگی وقتی از کف کاشی به سمت کف چوبی ( پارکت) حرکت می کنید، وارد منطقه ی فروش غذاهای طبیعی برای سگ ها می‌شوید، جایی که می‌توانید غذاهای مغذی بدون افزودنی یا نگهدارنده پیدا کنید. این حسی بود که کف چوبی به مشتریان القا می کند.
    البته امروزه کفپوش های سیمانی هم وجود دارد که به خاطر اینکه از نظر اقتصادی به صرفه ترند و راحت تر تمیز می شوند، مورد توجه بسیاری از فروشگاه های کوچک می باشد.

نورپردازی در طراحی دکوراسیون داخلی

نور گرم، نور سرد، نور طبیعی، نور فلورسنت… انواع نور و وسایل زیادی برای نورپردازی در فروشگاه وجود دارد. بطور کلی انواع روشنایی در یک فروشگاه به چهار دسته تقسیم می شود: نورپردازی کلی محیط، نور پردازی تاکیدی، نورپردازی نقطه ای، نورپردازی تزئینی

نکاتی در مورد طراحی نورپردازی در فروشگاه

  • نور گرم و مهتابی به مشتریان این پیام را می‌فرستد که تجربه خریدی صمیمی‌تر و ویژه‌تری خواهند داشت. اغلب فروشگاه‌های پوشاک را می‌بینید که از LED های خطی (شلنگی) استفاده می‌کنند، زیرا نور آنها رنگ‌ها را کمی «واقعی‌تر» نشان می‌دهد.
  • نورپردازی بیشتر برای بخشهای صندوق‌های فروش یا مناطق خدمات مشتری، سبب ارتباط بهتر با مشتریان می گردد.
  • می توانید با استفاده از نور پردازی تاکیدی توجه را به کالایی جلب نماید. یک منطقه خاص از فروشگاه خود را با نورهای مختلف برجسته کنید. مانند نقاشی های قاب شده روی دیوار،یا چراغی که با دقت روی میز نمایش کتاب ها قرار داده شده است.

رنگ دیوارها و سقف

رنگ ها بر احساسات خریداران تأثیر می گذارند. برای انتخاب رنگ باید به جامعه هدف خود توجه کنید. افراد جوان‌تر به رنگ‌های تند واکنش بهتری نشان می‌دهند و افراد مسن‌تر رنگ‌های خاموش را دوست دارند.

  • رنگ آبی آرامش می دهد. انتخاب رنگ آبی برای فروشگاه هایی که محصولات متزلزل دارند، سبب حفظ آرامش در فضا خواهد شد.
  • سبز طراوت و آرامش را منتقل می کنند. فروشگاه های بهداشتی و فروشگاه هایی که محصولات تازه ارائه می دهند( سبزی فروشی و میوه فروشی)، گل فروشی ها می توانند از طیف رنگ های سبز بهره مند شوند.
  • سفید اغلب اوقات حس تمیزی را منتقل می کند. برخی از فروشگاه‌های پوشاک که برند های معروف بود و محصولات کمتری در معرض نمایش دارند با دیوارهای سفید بهتر دیده می شوند.
  • صورتی رنگی پرانرژی و بنفش رنگی خلاقانه است. اغلب، این رنگ ها با حس و حال عاشقانه ای همراه هستند و برای طراحی دکوراسیون داخلی فروشگاه هایی که جامعه هدف آنان زنان هستند، از این رنگ استفاده می شود.
  • رنگ قرمز می تواند خریداران را مضطرب کند زیرا رنگ بسیار قدرتمندی است، اما نارنجی این احساس را کمی کاهش می دهد. در واقع، نارنجی اشتها را تحریک می کند، بنابراین فروشگاه های مواد غذایی با آن رنگ جذاب تر خواهند شد.

عناصر محیطی

در طراحی دکوراسیون داخلی فروشگاه، فرم قرار گرفتن مبلمان، قفسه ها و وسایل نیز ار عناصر مهمی هستند که در شکل گیری کلی محیط بسیار مؤثرند. فروشگاهی می تواند قفسه بندی ها را با چوب و میخ و وسایل صنعتی فرم دهی کند و ظاهری صنعتی ایجاد نماید یا با فلز و چوب، به مسیری متفاوت برود.
در طراحی دکوراسیون فروشگاه لباس عروس می توان یک کاناپه قرار داد تا مادران و خواهران، در حالی که عروس لباسها را تست می کند، روی آن بنشینند. به طور مشابه، یک فروشگاه لباس زنانه ممکن است چند صندلی ساده و راحت در خارج از اتاق رختکن برای همسر داشته باشد. یا قرار دادن یک آینه بلند که در بالا کمی به سمت عقب متمایل شده است، زن را بلندتر و لاغرتر نشان می دهد. کمتر زنی وجود دارد که نخواهد قد بلندتر و لاغرتر باشد!

همچنین در سایر بخشها می توانید ایده هایی ناب ارائه دهید تا پیامی خوشایند به مشتریان القا شود. به عنوان مثال، بخش صندوق فروشگاه می تواند بسیار شیک و ساده باشد و حس ارتباط ساده ای را ایجاد نماید. حتی در منطقه صف می توان صفحات لمسی به روی دیوار نصب کرده تا مشتریان در مورد تجربه خرید، فرم نظر خواهی را پر نمایند. و با این سرگرمی، حس انتظار را کاهش دهید.
در نهایت باید در نظر داشته باشید که در طراحی دکوراسیون داخلی فروشگاه باید یک عنصر ساده و طبیعی را به یک آیتم تزئینی کوچک اما مهم تبدیل نماید.

مشاهده نمونه غرفه های ساخته شده توسط گروه غرفه سازان فدک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − یک =