تقویم نمایشگاه

میز گرد بررسی چالش های صنعت نمایشگاهی با حضور مجتبی حر

سالهاست که صاحبان صنایع و مشاغل به مدد حضور در نمایشگاه و صنعت غرفه سازی خدمات و محصولات خود را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده اند و در فضای نمایشگاه علاوه بر آگاهی از جدیدترین های بازار کسب و کار رقابتی سالم را نیز رقم زده اند. این ارتباط مستقیم با متخصصین و مصرف کنندگان سبب جذب بازارهای داخلی و خارجی گشته و طیف وسیعی از کسب و کارها از این طریق رونق فراوان داشته اند. ولیکن با شیوع ویروس کرونا، نمایشگاهها یکی پس از دیگری منحل گشته و تمامی مشاغل مرتبط با آن با چالش های بسیار زیادی مواجه گشته اند. در این راستا علی یارمحمدیان، رییس انجمن نمایشگاه‌های کشور و مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی اصفهان، مجتبی حر، عضو انجمن غرفه‌سازان اصفهان و حامد ایرانی، عضو انجمن برگزارکنندگان رویدادهای نمایشگاهی ایران در یک نشست خبری به بررسی این چالش ها پرداخته و امید است با تدابیری جدید از سوی مسئولین، نبض ضعیف شده نمایشگاه دوباره با قدرت تپیده و رونق اقتصادی در رگ های کل جامعه جریان پیدا کند.

رییس انجمن نمایشگاه‌های کشور و مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی اصفهان

در این نشست علی یارمحمدیان، در خصوص تأثیر صنعت نمایشگاه بر اقتصاد کشور گفت: نقش نمایشگاه در توسعه اقتصادی در دنیا اثبات شده است و قسمت مهمی از پازل توسعه اقتصادی است. علت توسعه اقتصادی کشورهای پیشرفته را می‌توان در توجه به رویدادهای تجاری پیدا کرد.

وی افزود: در حال حاضر بازارها وپاساژها با حداقل میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی فعال هستند و نمایشگاه‌های تخصصی با تراکم جمعیتی ۲۰ متر برای هر نفر و سقف ۱۲ تا ۱۸ متر و رعایت بالای دستورالعمل‌ها تعطیل هستند و این برای ما جای سوال و تعجب است که نمایشگاه به عنوان محرک صنایع تعطیل است.

مدیر عامل نمایشگاه اضافه کرد که: نمایشگاه‌ها محل بروز ایده‌های جدید و مرکز خلاقیت است چرا که اعضا یک صنف در کنار هم جمع می‌شوند و به همین دلیل بهترین عرصه‌ای است که استارتاپ‌ها می‌توانند حضور پیدا کنند و تولیدات و خدمات خود را عرضه کنند.

وی از ستاد کرونا درخواست کرد با وجود رعایت خوب پروتکل‌های بهداشتی، امکان برگزاری نمایشگاه‌ها را در شرایط قرمز فراهم کنند تا جامعه و صنعت از منافع آن بهره‌مند شود.

مجتبی حر

مجتبی حر، عضو انجمن غرفه‌سازان اصفهان و فعال صنعت غرفه سازی

مجتبی حر، عضو انجمن غرفه‌سازان استان اصفهان با اشاره به اینکه شرکت‌های غرفه سازی وظیفه طراحی و ساخت غرفه‌های نمایشگاهی را برعهده دارند، گفت: نیروهای غرفه‌ساز متخصص و توانمند هستند که طی سال‌ها آموزش دیده شده و هر شرکت بین ۱۵ تا ۱۰۰ نفر نیرو را به صورت صورت مستقیم و غیرمستقیم پوشش می‌دهد.

وی افزود: صنعت غرفه سازی طی این سال‌ها با سه مشکل اساسی مواجه بوده: اول تحریم که تمام صنایع را تحت تأثیر قرار داد بعد تحریم‌های داخلی و در حال حاضر مشکل پاندمی کرونا که تیرخلاص را به این صنعت و فعالیت غرفه‌سازان زده است و بیکاری، بدهی و عدم وجود درآمد، شرکت‌ها را دچار مشکل و مجبور به تعدیل نیرو کرده است.

ایشان با بیان اینکه غرفه‌سازی در قالب یک صنعت در حال از بین‌رفتن است، گفت: بقای صنعت غرفه سازی بقای صنعت نمایشگاهیست و نابودی این صنعت به تبع به اقتصاد کشور آسیب می‌رساند.

عملکرد صنعت غرفه سازی در مواجه با شیوع کرونا

وی افزود: در ابتدای پاندمی پروتکل‌های حداکثری به همه اعضای صنعت نمایشگاهی ابلاغ شد و غرفه‌سازان هم موظف شدند این پروتکل‌ها را در طراحی و ساخت غرفه‌ها پیاده کنند.

آقای مجتبی حر مدیریت دکوراسیون و غرفه سازی فدک با اشاره به اینکه نمایشگاه توان برنامه‌ریزی برای بازگشایی با کمترین مشکل را دارد، گفت: یکی از مسیرهای ما برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی است که با بازدید عموم همراه نیست و تنها متخصصان یک حوزه با دعوتنامه در آن شرکت می‌کنند.

ایشان ادامه دادند: نمایشگاه‌ها و پاساژها مشترکا در دسته نارنجی قراردارند، درحال حاضر پاساژها فعال هستند و نمایشگاه تعطیل، با وجود اینکه دستورالعمل‌های بهداشتی در نمایشگاه‌ها بسیار بیشتر و قوی‌تر از پاساژها اجرا می‌شود؛ حتی می‌توان نمایشگاه را در شرایط قرمز هم فعال کرد چرا که در حال حاضر کرونا به مدت نامعلوم در زندگی ما هست و باید برای آن برنامه‌ریزی کرد.

این فعال صنعت غرفه سازی در توضیح تحریم داخلی در صنعت نمایشگاهی گفت: چندسال پیش نمایشگاه تهران در قوانین و مقررات خود بندی آورد با این مضمون که غرفه‌سازان تهران و کرج می‌توانند در این نمایشگاه کار کنند و از کار کردن غرفه‌سازان شهرهای دیگر ممانعت می‌شود در واقع قانون به این صورت است که غرفه‌سازان شهرستان‌ها امکان کار در تهران را ندارند ولی تهران امکان کار در همه شهرهای کشور را دارد.

وی ادامه داد: این مشکل جز تحریم داخلی چیز دیگری نیست درحالیکه لااقل در داخل یک کشور باید مرزها از بین بروند و همه اجزای صنعت همکاری و هم‌افزایی داشته باشند.

حامد ایرانی، عضو انجمن برگزارکنندگان

عضو انجمن برگزارکنندگان رویدادهای نمایشگاهی ایران تأکید کرد: متولی نمایشگاه‌ها در کشور سازمان توسعه تجارت است به عنوان یکی از معاونت‌های اصلی وزارت صنعت و معدن و تجارت است که همین نشان‌دهنده اهمیت و جایگاه این بخش است و کاش کمی متناسب با شأن این صنعت به آن نگاه می‌شد.

باید بررسی شود که با تعطیلی صنعت نمایشگاه و صنعت غرفه سازی چه طیف عظیمی دچار بحران می‌شود و از سوی دیگر چقدر احتمال ابتلا به کرونا در نمایشگاه‌ها وجود دارد؟ آیا بیشتر از مترو، اتوبوس و مکان‌های عمومی احتمال ابتلا دارد؟ ۱۹ ماه تعطیلی این صنعت را چه چیز جبران می‌کند؟ در شناسایی مشاغل آسیب‌دیده از کرونا برخی از مشاغل که ۵۰ سال پیش وجود داشتند و امروز بسیار کمرنگ هستند شناسایی شدند و تسهیلات گرفتند اما نمایشگاه‌ها در لیست نبودند.

وی افزود: نمایشگاه مثل یک کارخانه نیست که هرموقع اراده کردیم فعال شود و هروقت که صلاح دیدیم متوقف شود بلکه هربار فعال کردن نمایشگاه پروسه ۶ ماهه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + نوزده =