آداب حضور در نمایشگاه

چگونه در نمایشگاه رفتار کنیم

در نمایشگاه

حضور در نمایشگاه یکی از روش های بازاریابی است. در نمایشگاه تولیدکننده، توزیع کننده، مصرف کننده در یک زمان و مکان، گرد هم می آیند. همین امر، عنوان تبلیغ زنده را از آن نمایشگاه کرده. نمایشگاه بهترین مکان برای نمایش توانمندی ها و پیشرفت های اقتصادی یک منطقه یا کشور در زمینه های گوناگون است. همچنین در حاشیه برگزاری نمایشگاه سطح اطلاعات علمی و فنی بازدیدکنندگان و مشارکت کنندگان بالاتر خواهد رفت. شناسایی نیازهای مشتری از ارکان اساس بازاریابی می باشد. تنها در این صورت است که مشتری راضی خواهد بود. و رضایت مشتری با خرید دوباره و یا معرفی افراد دیگر مشخص خواهد شد.

زمانی که محور کار یک مجموعه، کار گروهی و جلب رضایت مشتری باشد به این مهم دست خواهید یافت.

بررسی دلایل حضور در نمایشگاه

 نمایشگاه های تجاری مکانی مناسب برای ارتباط چهره به چهره با طیف وسیعی از مشتریان است. از سوی دیگر گردهمایی فعالان حوزه های کاری مرتبط می باشد. بنابراین بهترین مکان و زمان برای نمایش نام تجاری، نمایشگاهها می باشد.

نمایشگاه‌ های تجاری بهترین فرصت‌ برای کسب‌ و‌ کارهاست. در این فرصت کوتاه و ارزشمند ارتباطات جدید، کسب مشتریان تازه و یافتن ایده‌های نو صورت می گیرد.

اصول حضور در نمایشگاه

در این مسیر سخت اما مهیج، ارائه خدمات مطلوب به ارباب رجوع و کسب رضایت و خشنودی آنها سبب تثبیت برند شما در اذهان بازدیدکنندگان خواهد شد. مدیران و فروشندگان باید با خلاقیت از خواسته‌ های گوناگون مشتریان آگاه بوده و همه افراد مجموعه در جهت جذب مشتریان بیشتر و جلب رضایت مشتریان قدیمی، اقدام نمایند.

نقش نیروی غرفه دار نمایشگاه، در این میان بسیار پر رنگ می باشد. غرفه داران با رعایت اصول زبان بدن و آداب معاشرت می تواند تأثیر گذارتر عمل کنند.

– نیروی غرفه دار نمایشگاه باید اطلاعات کافی درباره کالا و خدمات مجموعه داشته باشد. آن ها باید با اصطلاحات بازرگانی در مورد حمل و نقل، بسته بندی، بیمه، تعرفه های گمرکی، شرایط فروش و واگذاری نمایندگی، آشنایی داشته باشد. 

– نیروی غرفه دار نمایشگاه باید از محل های عمومی و تسهیلات و تاسیسات نمایشگاهی از قبیل تلفن عمومی، کمک های اولیه، درمانگاه و امثال آن ها مطلع باشد.

– یکی از نیروهای غرفه دار نمایشگاه، باید مسئولیت نظافت کل غرفه را داشته باشد. او دائما باید مراقب هر گونه به هم ریختگی یا کثیفی در هر نقطه از غرفه باشد.

– در غرفه باید اشتیاق ارتباط و نشاط در نیروهای غرفه دار دیده شود. 

– غرفه دار نمایشگاه بایستی خود و شرکت را خوب بشناسد تا بتواند فعالیت های شرکت و خدمات آن را به درستی معرفی کند.

– غرفه دار نمایشگاه بایستی نیازهای مشتریان نمایشگاه را مورد بررسی و ارزیابی قرار داده و به خوبی بشناسد.

و اما مدیر مجموعه؛ باید نکات زیر را قبل از حضور در نمایشگاه بررسی کرده و برنامه ریزی های لازم را حداقل 2 ماه قبل از زمان برگزاری نمایشگاه ، انجام دهد. او باید با توجه به استعداد ها و توانایی های هریک از افراد، فعالیت نیروها را در بخش های مختلف غرفه مشخص نماید.

نحوه رفتار با مدعوین

زمان حضور در نمایشگاه لازم است از مشتریان قدیمی خود دعوت کنید تا در فضای نمایشگاه با آنها نیز ملاقاتی برای حفظ و ادامه همکاری خود داشته باشید. برای این دسته از مراجعین باید رفتاری متفاوت داشته باشید.

  1. در لحظه ای که مشتری قدیمی خود را می بینید، اگر نشسته اید، برخیزید و با لبخند دست بدهید. و جملات خوشامدگویی مثل سلام و احوال‌پرسی را بگویید. و از حضور او ابراز خوشحالی کنید.

2. اگر از قبل با نام و سمت شما آشنایی دارد که هیچ، اما اگر با شما آشنایی نداشت نام و سمت خود را بگویید.

3. اگر همکاران دیگر در اطراف شما هستند و شروع به احوال‌پرسی کردند وظیفه‌ی شماست که همکاران خود را نیز معرفی کنید. این معرفی باید بر اساس جایگاه افراد در سازمان انجام شود و معیارهایی مانند سن و جنسیت آقا یا خانم بودن اصلاً ملاک معرفی افراد نیست.

5. او را به داخل VIP دعوت کنید و شروع به حرکت کنید. نه جلوی مهمان راه بروید و نه پشت سر او. بلکه همپای یکدیگر راه بروید.

6. در حین راه رفتن باب گفتگوی دوستانه را باز کنید و سوالاتی با پسخ های کوتاه از او بپرسید. مثلاً هوای شهر چطور است؟ مسیر تا نمایشگاه خوب بود؟

7. بعد از اینکه وارد VIP شد. بلافاصله صحبت‌های کاری را شروع نکنید. لازم است او کمی در محیط آرام بنشیند.

نکات ضروری که مشارکت کننده نمایشگاه باید رعایت کند:

  • در رابطه با هزینه‌هایی که این نمایشگاه برای شما داشته است، هرگز صحبت نشود.
  • اجازه بدهیدمهمانان بنشیند، سپس خود بنشینید.
  • زمان بدرقه از اشکالات پذیرایی و کمبود امکاناتی که بوده عذرخواهی نکنید.

اگر واقعاً مشکلی وجود داشته است حتماً عذرخواهی کنید. اما منظور من عذرخواهی‌های است که شکل تعارف داشته و یا میزبان شکل متواضعانه به خود می گیرد. و مهمان در آن لحظه بازهم از آن‌ها تشکر می کند و می گوید (خواهش می کنم و از شما بسیار ممنونیم).

چرا چنین نگوییم؟

* تحقیقات نشان داده زمانی که شما به موردی اشاره می‌کنید؛ ممکن است واقعیت داشته یا واقعیت نداشته باشد. اما ذهن شنونده به همان سمت خواهد رفت و فرد به آن فکر خواهد کرد.

مثلاً زمانی که میزبان به مهمان می‌گوید: واقعاً ببخشید که این قدر غذا بد بود!
 
ذهن مهمان به این فکر می‌کند که آیا واقعاً غذا بد بود یا نه و زمانی که می‌خواهد خوب یا بد بودن غذا را تحلیل کند، ذهن او خیلی بیشتر به سمت بد بودن غذا می رود تا خوب بودن.

* برای بدرقه شایسته است که مهمان را تا انتهای غرفه همراهی کنیم و تا مهمان از شما دور نشده است، برنگردید.

* زمانی که مدعوین در حال رفتن هستند از شما به دلایل مختلف تشکر می‌کنند در این حال شما نیز با لبخند مجدداً از آن‌ها تشکر کنید.

 
در زمان خداحافظی بهتر است، هدیه‌ای در خور منصب و سن آنان به عنوان یادبودبدهید.

هدایایی مثل: کتاب، سررسید مجموعه خودتان، محصولی از شرکت خود و یا …

اطلاعات بیشتر در این زمینه را از مشاورین نمایشگاهی گروه دکوراسیون و غرفه سازی فدک بخواهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − 4 =